Fotografická práca - Sprievodca pracovným postupom

Fotografická práca - Sprievodca pracovným postupom

Po vytvorení a nakonfigurovaní úlohy Photo Jobs je potrebné vykonať tieto kroky, aby sa zabezpečil optimálny pracovný postup:

1. Online registrácia

Môžete aktivovať funkciu Online registrácia, aby sa účastníci mohli pred fotením jednoducho zaregistrovať online. Tým sa automaticky zhromaždia všetky ich kontaktné údaje. Viac informácií nájdete v článku Online registrácia.

2. Vytlačte kódy QR

Ak chcete využiť výhody automatického triedenia a vytvoriť všetky galérie naraz jedným kliknutím, stiahnite a vytlačte kódy QR. Prístup k nim získate v rámci aplikácie Photo Job kliknutím na tlačidlo Kódy QR v pravom stĺpci. Viac informácií nájdete v článku Kódy QR.

3. Fotografovanie

Ak účastníci ešte nie sú zaregistrovaní, poskytnite im kartu QR, buď vytlačenú, alebo digitálnu, aby mohli neskôr získať prístup do svojej galérie naskenovaním kódu QR alebo kliknutím na uvedené prepojenie. Nezabudnite, že pred fotografovaním je potrebný súhlas účastníka alebo zákonného kontaktu. Preto ich neregistrovaní účastníci budú musieť podpísať. Prázdne QR karty obsahujú formulár súhlasu, ktorý musí každý účastník podpísať.
Na začiatku fotenia nezabudnite najprv odfotografovať každý QR kód a potom fotografie príslušnej osoby, aby sa zabezpečilo automatické triedenie pri odosielaní.

4. Nahrávanie

Po zhotovení fotografií je ďalším krokom ich nahratie do jednotlivých skupín v rámci úlohy s fotografiami. Všimnite si, než keď sa v rámci úlohy Photo Job vytvorí skupina, automaticky sa vytvorí prázdna galéria. Prístup k tejto galérii je možný dvoma spôsobmi:
1. Z ponuky Galérie: Tu sú uvedené všetky vaše galérie. Každá galéria skupiny je označená názvom úlohy Photo Job, za ktorým nasleduje názov skupiny.
2. Z ponuky Fotozálohy: V ponuke Fotozálohy nájdete galériu fotografií, v ktorej je zobrazený názov fotozálohy: Kliknutím na názov skupiny alebo na ikonu kľúča otvorte príslušnú prázdnu galériu.
Prázdna galéria

Ak chcete nahrať obrázky, môžete buď kliknúť na tlačidlo + Pridať a Pridať obrázky, kliknúť na tlačidlo Pridať obrázky uprostred galérie alebo tam fotografie priamo pretiahnuť. Upozorňujeme, že ak chcete použiť automatické triedenie, musíte najprv nahrať QR kód a potom fotografie spojené s týmto konkrétnym QR kódom. QR kódy sa automaticky zisťujú na účely triedenia a nie sú viditeľné pre koncových používateľov v publikovanej galérii.
Všimnite si, že ak už bol QR kód vygenerovaný pre spoločné galérie, zobrazí sa karta s príslušnou prázdnou spoločnou galériou. Spoločné galérie, ktoré už majú QR kód, sa môžu automaticky triediť aj tak, že sa najprv nahrá obrázok QR kódu a potom fotografie, ktoré sa majú zahrnúť do tejto spoločnej galérie.

Netriedená galéria s fotografiami

5. Zoradiť

Po nahratí obrázkov si v ľavom hornom rohu všimnete tlačidlo Automatické spustenie triedenia. Kliknutím naň sa fotografie automaticky roztriedia do galérií pre každý vygenerovaný kód QR, pričom v rámci každej galérie sa zahrnú všetky fotografie nasnímané po fotografii QR.

Galéria s roztriedenými fotografiami

Manuálne priradenie kódu QR

Ak sa kód QR nezistí automaticky, môžete ho priradiť ručne. Vyberte obrázok, ktorý chcete detegovať ako QR kód, a kliknite na tlačidlo Priradenie kódu QR k obrázku v pravom stĺpci. Zobrazí sa ponuka, v ktorej môžete zadať kód QR, ktorý sa má priradiť. Po zadaní kliknite na tlačidlo OK. QR kód bude teraz priradený k vybranému obrázku.

Nevytriedené obrázky

Ak obrázok nebol automaticky roztriedený, môžete ho ručne pridať do vytvorenej galérie. Vyberte obrázok, aby sa v pravom stĺpci zobrazili funkcie. Kliknite na tlačidlo Presun do a vyberte cieľovú galériu, do ktorej chcete obrázok umiestniť.

Funkcie obrázku

6. Prehľad úloh s fotografiami

Po nahratí fotografií a vytvorení galérií sa odporúča skontrolovať vzhľad a obsah galérie, aby ste sa uistili, že je všetko podľa želania.
Prístup k zdieľanému odkazu každej galérie získate kliknutím na tlačidlo Otvorte stránku v pravom hornom rohu ktorejkoľvek galérie uvedenej v skupinovej galérii alebo v rámci jednotlivej galérie v pravom stĺpci.

Štýl a vzhľad

Adresa Štýl a vzhľad všetkých galérií v rámci úlohy s fotografiami je nakonfigurovaná na stránke Nastavenia fotografických úloh. Tú nájdete v ponuke Všeobecné v rámci úlohy s fotografiami. Viac informácií nájdete v článku Všeobecné menu.

Ponuka fotoúlohy

Úprava fotografií v galérii

Po vytvorení galérie máte možnosť nahrať ďalšie fotografie, odstrániť existujúce alebo zmeniť ich poradie.
Prístup do galérie získate kliknutím na tlačidlo Upraviť vpravo. V rámci galérie môžete pridať ďalšie fotografie výberom tlačidla pridať v ľavom hornom rohu.
Po výbere fotografie v rámci galérie sa v pravom stĺpci zobrazia rôzne možnosti vrátane Odstrániť, Presun do alebo Kopírovať. Viac informácií nájdete v časti Nastavenia obrázkov.

Presun galérie

Galériu je možné presunúť z jednej skupiny do druhej v rámci tej istej úlohy s fotografiami. Ak to chcete urobiť, otvorte galériu, ktorú chcete presunúť. V pravom stĺpci nájdete tlačidlo Presun galérie. Kliknutím naň zobrazíte ponuku so všetkými skupinami, ktoré už boli vytvorené v rámci tej istej úlohy Photo Job. Vyberte cieľovú skupinu, ktorú chcete presunúť, a kliknite na tlačidlo Presun galérie.

Odstránenie skupiny alebo galérie

Galériu alebo skupinu môžete odstrániť kliknutím na stránku Nastavenia fotografických úloh konkrétnej galérie alebo skupiny, ktorú chcete odstrániť, a kliknutím na tlačidlo koša v pravom hornom rohu. Upozorňujeme, že sa tým natrvalo odstránia všetky nahrané údaje a po vymazaní ich už nemožno obnoviť.

7. Publikovať a predávať

Pri nastavovaní úlohy s fotografiami máte možnosť určiť dátum uverejnenia a vybrať cenník pre všetky skupiny a galérie, ktoré sú s ňou spojené. Galérie v rámci úlohy Photo Job sa automaticky publikujú na základe nastaveného dátumu a cenníka. Viac informácií nájdete v článku Úlohy s fotografiami - nastavenie a prehľad.
Ak je potrebné tieto nastavenia upraviť alebo neboli pôvodne nakonfigurované, môžete ich zmeniť v časti Nastavenia fotografických úloh v rámci stránky Všeobecné. Viac informácií nájdete v článku Všeobecné menu.
Galérie sa automaticky prestanú publikovať v zadaný dátum ukončenia. Ak ich však chcete ručne zrušiť, kliknite na tlačidlo Ukončiť publikovanie v pravom stĺpci publikovanej galérie.
Upozorňujeme, že sa to dotkne všetkých galérií v rámci úlohy Photo Job.

Nastavenia jednotlivých galérií

Ak chcete individuálne nastavenia pre konkrétnu galériu alebo skupinu, môžete zdedené nastavenia deaktivovať.
Prejdite na požadovanú skupinu alebo galériu a kliknite na tlačidlo Nastavenia skupiny. Zrušením výberu tlačidla Zdediť nastavenia fotografickej úlohy zobrazíte všetky možnosti. Vyberte požadované pre konkrétnu galériu/skupinu a uložte zmeny. Upozorňujeme, že stránka Štýl a vzhľad je vždy zdedená z nadradenej úlohy Photo Job (Fotografická úloha).

Zdedené nastavenia úlohy Photo Job deaktivované

8. Archivovať

Keď je úloha Photo Job dokončená a galérie už nie sú publikované, môžete ich archivovať kliknutím na Archív. To znamená, že všetky galérie v rámci úlohy Photo Job už nebudú zákazníkom k dispozícii. Všetky vytvorené skupiny a galérie však budú stále uložené vo vašom účte. Ich archiváciu môžete zrušiť výberom úlohy Photo Job a kliknutím na tlačidlo Znovu aktivujte stránku v pravom stĺpci.